Recept - Vánoční medové perníčky

23. listopadu 2010 v 15:52 | ÁjInKa :] |  Vánoční Recepty
300 g hladké mouky, 1 prášek do perníku (nebo kypřící prášek + perníkové koření), 100 g cukru, 50 g másla, velká lžíce medu, 1 vejce, půl šálku mléka. kdo chce perníčky tmavší může přidat kakao, zbobení pak lépe vynikne.
Postup, příprava:
V teplém mléce rozpustíme med, máslo a nakonec zašleháme vejce. Vlijeme do mouky smíchané s práškem do perníku a cukrem. Vypracujeme husté těsto, které necháme v mikroténovém sáčku aspoň dvě hodinky odležet. Lepší však bude, nebo nebude na škodu, když si těsto v lednici odpočine přes noc. Poté z něj vyválíme placku ze které vykrajujeme nejrůznější tvary perníčků. Pokládáme na vymaštěný plech (či plech vyložený pečícím papírem) a upečeme. Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou, citronovou či rumovou polevou. Perníčky je dobré upéct minimálně 14 dní před Vánoci, ale v klidu můžete začíst již tento víkend, budou pak vláčnější.



Kopíruj pouze se zdrojem!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.